085 - 130 63 19
info@gopienter.nl

Herken je deze punten:

Je zoon of dochter….

… vindt het lastig de tips en adviezen die je geeft om te zetten in acties.

… kan nog niet goed reflecteren op het eigen handelen.

… weet niet goed wat er precies ‘mis’ gaat bij het leren.

… heeft moeite met afmaken waar hij of zij aan begint.

… heeft een stok achter de deur nodig om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Dan is PIENTER & Coaching de juiste keuze!

Samen leer je meer!

Tijdens de puberteit zijn de hersenen van een kind volop in ontwikkeling. Het ideale moment dus om nieuwe vaardigheden aan te leren! Echter is dit ook de periode in het leven waarin het vooruit denken, overzicht bewaren en planmatig werken nog lastig is. Een coach die met je meekijkt, tips geeft en de e-learning afstemt op jouw persoonlijke doelen is dan ideaal!

Door de leerling te begeleiden tijdens het volgen van e-learning wordt er gezorgd dat de de modules niet alleen gemaakt worden maar ook daadwerkelijk worden toegepast in de praktijk. Zo haal je er uit wat er in zit.

Hoe ziet het coaching traject er uit?

Bij de start van het traject maken we een plan van aanpak. We bespreken waar de leerling bij het leren of op school tegenaan loopt en welke modules dan als eerste gemaakt moeten worden. We maken een planning voor de verschillende onderdelen en bespreken het doel van de leerling; wat wil jij na deze 4 maanden echt kunnen en kennen?

Tijdens de contactmomenten worden de gemaakte modules besproken en kijken we telkens samen wat nu prioriteit heeft. We reflecteren samen met de leerling op de geleerde informatie en de acties die de leerling zelf heeft uitgevoerd (bijvoorbeeld een planning maken voor een toets of het leren via een schemasamenvatting). Daarnaast is er ruimte voor vragen, feedback en extra hulp. Aan het eind van ieder gesprek plannen de leerling en coach de volgende afspraak in. Zo kan de leerling per keer bekijken welk moment voor hem of haar uitkomt.

Na ieder coaching moment ontvangen de leerling en ouder een korte terugkoppeling met een overzicht met de modules die tot dan toe behaald zijn en de acties en aandachtspunten die tijdens het gesprek naar voren zijn gekomen.

” Door de coaching van PIENTER kan mijn kind nu eindelijk zelf plannen. Ik hoef niet meer mee te kijken; hij begint op tijd met leren en weet hoe hij het moet aanpakken. Wat een verademing! “

Wie zijn onze coaches?

Onze coaches hebben veel ervaring met het begeleiden van middelbare scholieren en weten alles over PIENTER!. Ze hebben altijd een positieve insteek en zijn er op gericht op om de leerling in beweging te krijgen om de aangereikte studieskills en tips in de e-learning om te zetten in acties die werken voor de leerling.

Praktische zaken op een rijtje:

De coaching is online via Zoom, de leerling ontvangt voor de meeting dus een zoomlink.

12 coaching momenten van ongeveer 15 minuten.

Na elke coaching sessie ontvangt zowel de leerling als de ouder een verslagje via de mail.