085 - 130 63 19
info@gopienter.nl

PIENTER op de basisschool en middelbare school

Met de online leerroutes van PIENTER leren leerlingen van de basisschool en de middelbare school in korte tijd alle benodigde studieskills om hun schoolcarrière met succes te kunnen doorlopen. Door slim te plannen, de juiste studievaardigheden in te zetten én te weten hoe ze hun concentratie en motivatie zelf kunnen beïnvloeden zullen de leerlingen het gewenste schoolresultaat sneller bereiken.

Wist je dat de leerling door het inzetten van goede studievaardigheden de tijd om de leerstof te leren kan halveren?

Gedragsverandering & betere leerresultaten

PIENTER is een motiverend programma wat zorgt voor een betere inzet, efficiënter leren, gedragsverandering en hogere cijfers. Met PIENTER kunnen de leerlingen op school én thuis aan de slag met het aanleren van studievaardigheden, plannen en verbeteren van motivatie en concentratie.  

De leerlingen ontvangen een eigen PIENTER inlog zodat ze op hun eigen tempo aan de slag kunnen met de verschillende modules. Zo ontvangt iedereen dezelfde informatie en kennis, maar kan iedere leerling eruit halen wat het beste bij hem of haar past.

De verschillende leerroutes

Studievaardigheden

Het gebruik van de juiste studievaardigheden is essentieel om het ‘leren leren’ onder de knie te krijgen. In de leerroute Studievaardigheden worden alle studievaardigheden uitgebreid uitgelegd. Na de uitleg gaat de leerling met diverse opdrachten aan de slag om de vaardigheden te oefenen en toe te passen.

Concentratie en Motivatie

De leerroute Concentratie & Motivatie zoomt verder in op de metacogitieve leerstrategieën ofwel het leren leren. In de leerroute gaat de leerling aan de slag met doelen stellen, zichzelf motiveren en omgaan met uitstelgedrag. Daarnaast leert de leerling de concentratie te optimaliseren en op het eigen handelen te reflecteren.

Plannen

Met de leerroute Plannen leert de leerling alles rondom het maken van een goede en efficiënte planning voor een toets, toetsweek of een project. Hij of zij leert het nut van het herhalen, kan prioriteiten stellen, maakt gebruik van een agenda en kan de leermomenten zo optimaal mogelijk indelen. De leerling kan daarna plannen als een pro!

PIENTER voor docenten

Ook docenten ontvangen een eigen inlog voor het PIENTER programma. Op deze manier kan de docent alle inhoud van de modules zien en desgewenst zelf ook modules volgen. Daarnaast heeft de docent via het eigen dashboard inzicht in de voortgang van de leerlingen en kan bijsturen waar nodig.

Een eigen inlog zodat de docent de modules ook zelf kan maken, zo ben je meteen op de hoogte van de kennis die overgedragen wordt.

Ondersteuning en extra materialen voor het aanleren van studievaardigheden, plannen en het verbeteren van de motivatie en concentratie van de leerling.

Een speciale omgeving waarin het leertraject, de voortgang en resultaten per leerling bijgehouden wordt. Zo kan de docent de leerlingen eenvoudig bijsturen en feedback geven.

En nog veel meer!

Eigen unieke schoolmodule

Naast de standaardmodules van PIENTER is het ook mogelijk om een eigen unieke schoolmodule toe te voegen aan het programma. Hierin is het mogelijk om bijvoorbeeld de leerlingen de schoolregels te laten lezen, de planning van het schooljaar te bespreken of leerlingen gericht te laten oefenen met opdrachten uit de mentorles.


Probeer PIENTER gratis uit!

    Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met je op om de proeflicentie in orde te maken!

    Klik hier om alvast te starten met het maken van onze voorbeeldmodule!

    Licenties en Tarieven

    We vertellen je graag meer over de tarieven en het licentiemodel van PIENTER. Neem gerust contact met ons op via info@gopienter.nl.