085 - 130 63 19
info@gopienter.nl

EXAMEN MODULES

Van leerling naar Examenkandidaat

Het examenjaar is voor iedere leerling één van de meest spannende jaren op de middelbare school. Waar voorheen voornamelijk de focus lag op het maak- en leerwerk op de korte termijn draait nu alles om het plannen en leren voor de lange termijn; het Centraal Schriftelijk Examen. In het examenjaar worden er opeens vaardigheden en skills verwacht die voorheen niet nodig waren.

Met succes het Examenjaar afronden!

Met behulp van de PIENTER Examen modules leert de leerling de leer- en studievaardigheden die nodig zijn om met succes zijn of haar examenjaar af te sluiten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het handig en slim plannen, studievaardigheden zoals samenvatten van grote stukken tekst en de aanpak van toetsvragen. Ook de eigen motivatie en concentratie komen aan bod. Na afronding van de modules heeft de leerling alle kennis en vaardigheden op zak om het examenjaar met succes te kunnen afronden!

Alvast wat handige tips opdoen voor het examen? Check dan onze whitepaper ‘Examentips’.

Interactief leren

In de diverse modules gaat de leerling aan de slag met interactieve opdrachten om zo de leerstof in te oefenen. PIENTER maakt gebruik van veel verschillende opdrachten en werkvormen. Hieronder hebben we een voorbeeld van deze werkvormen toegevoegd.